You are here

Nicol of Skene Fit Out

Nicol of Skene is one of the leading civil engineering contractors in the North East of Scotland. Strategic and continual investment in plant, machinery and new technology provides their private and public sector clients with the confidence that their contract will be carried out using the most up to date techniques and equipment. Their equipment is maintained in the peak of condition by their own team of dedicated professionals whose pride in their job is clear to see. The one thing they didn’t have was an office facility that reflected the company’s stature and success, so they planned a new headquarters building to be built on their site at Skene by Westhill. Nicol of Skene used all their own civils squads to carry out all ground works and built the steelwork, roofing and cladding to create a wind and watertight shell. At this point they required to team up with a fit-out specialist to create the interior of the new headquarters to a high specification and with a real impact, but within a reasonable budget. We took the CEO on a tour of recently completed projects and we designed and priced an interior that combined reasonable cost with carefully chosen finishes in conjunction with the Nicol family to produce a stunning project.

We used Optima glazed partitioning and doors, teamed up with walnut finishes contrasting with white and black trims to produce a crisp and sharp finish to the internal walls. Feature ceilings were created with Hunter Douglas Linear walnut incorporating LED feature lighting, and feature walls were created to incorporate Nicol of Skene’s logo on slate tiles to convey the company’s core business with other feature walls in Tektura vinyl to finish the look. The Spacestor storage wall was also finished in walnut and white to combine superb aesthetics with practicality and maximisation of the space. The flooring completed the zoning of the space by using Milliken tiles, Forbo Allure vinyl in the kitchen and Polyflor Forest FX in the washrooms, with JHS Supa lock interlocking floor tiles for the first floor training area. Transform were principle contractor for the project, and the fit out involved all of Transform’s multi-trade capability – joiner work, ceilings, electrical, data, floorcoverings, glazed partitions and doors, plumbing and decoration all supervised and managed by our in-house project management team who also incorporated other client nominated trades in to our overall construction programme and health and safety management. As a finishing touch, the solar shading of the building was carried out by Blind Solutions, our in-house blinds company.

Year completed: 2016
Total Building Costs: £355,000
Project Type: Commercial
Client: Nicol of Skene Ltd
Project Team: Transform, Modul8, Blind Solutions